Poletni hit št. 1, ki ga ne smete zamuditi – vse o breskvah na žaru!

Če želite izboljšati svojo solato in navdušiti svoje goste, dodajte še breskve na žaru.
Ta dimljena poletna preobleka prinese sladkobo, sočnost in edinstven okus, ki dopolnjuje različne zelene sorte solat in prelive.
Breskve na žaru niso le okusen dodatek, ampak imajo tudi številne koristi za zdravje, saj so polne pomembnih vitaminov, mineralov in antioksidantov.
Tehnika pečenja breskev na žaru:
Da bi dosegli popolno breskev na žaru, zrele breskve prerežite na pol in odstranite koščico.
Meso breskev premažite z olivnim oljem in jih na srednje visoki temperaturi pecite na žaru, dokler se ne pojavijo sledi žara in karamelizacija, kar znaša običajno približno 2 do 3 minute na vsaki strani.
Ujemanje in sestavljanje:
Na žaru pečene breskve se odlično ujemajo z različnimi zelenimi rastlinami, kot so rukola, mešana zelenjava ali špinača.
Za dodaten kontrast okusov dodajte drobljen kozji sir, popečene oreščke in balzamični preliv.
Kremastost sira, hrustljavost oreščkov in pikantnost preliva se odlično ujemajo s sladkostjo in dimljenjem breskve na žaru.
Prednosti za vaše zdravje:
Poleg neverjetnega okusa se breskve na žaru ponašajo z več koristmi za zdravje.
So odličen vir vitaminov A in C, ki podpirata delovanje imunskega sistema in zdravo kožo.
Breskve vsebujejo tudi prehranske vlaknine, ki pospešujejo prebavo in spodbujajo občutek sitosti.
Poleg tega postopek pečenja na žaru pomaga ohraniti hranilne snovi v sadežu, zato je sadež okusen in hranljiv dodatek vsaki solati.
(Foto: Getty Images)