Želite kruh, ki se bo topil v vaših ustih? Preizkusite ta genialni trik!

Za mehek, puhast in nežen kruh si peki prizadevajo že več generacij.
Čeprav različne metode obljubljajo vrhunske rezultate, je ena tehnika ključna za doseganje popolne mehkobe – Tangzhong.
Ta starodavna japonska metoda je postala priljubljena po vsem svetu, saj lahko navaden kruh spremeni v čudovito kulinarično doživetje.
Pri metodi Tangzhong se iz moke in vode skuha preprosta juha, ki se nato vmeša v testo za kruh.
Znanost te tehnike se skriva v želatinizaciji škroba, ki poveča zadrževanje vode, zaradi česar je testo bolj hidrirano, drobtina pa mehkejša in nežnejša.
Tangzhong vključuje mešanje dela celotne moke in vode v receptu, da nastane rumenjak, običajno v razmerju 1:5 (moka in voda).
Ta mešanica se segreva, dokler se ne zgosti, škrob v moki pa želira. Ta proces omogoči, da testo vpije in zadrži več vode, kar poveča vlažnost med peko.
Tako kruh dobi nežno teksturo, ki ostane svež in mehak dlje časa.
Metoda Tangzhong ima veliko prednost pred tradicionalnimi tehnikami izdelave kruha.
Povečana stopnja hidratacije preprečuje, da bi se testo med peko izsušilo, zaradi česar drobtina kruha ostane čudovito vlažna in mehka.
Poleg tega dodana vsebnost vode kvasovkam omogoča učinkovitejše delovanje, kar vodi v boljšo fermentacijo in boljši razvoj okusa.
Ena od ključnih prednosti proizvoda Tangzhong je njegova vsestranskost. Uporablja se lahko za različne vrste kruha, od osnovnih hlebčkov za sendviče do sladkih žemljic in obrtniškega kruha.
Ne glede na to, ali želite hrustljavo bageto ali mehak, maslen brioš, je Tangzhong osnova za izjemne rezultate v celotnem spektru peke kruha.
(Foto: Getty Images)