Super novica! Kulinarični mojstri prisegajo na to tehniko ribanja sira

Strganje sira je lahko nadležno opravilo, zlasti pri polmehkih vrstah, kot sta fontina in sveža mocarela. Se strinjate? 🙂
Vendar se ne bojte, tukaj je za vas preprost trik, s katerim bo vaš postopek lahek!
Preden boste začneli strgati polmehki sir, ga za približno 30 minut zamrznite.
Ta malo znani trik so priznali tako kulinarični strokovnjaki kot ljubitelji sira.
Kratkotrajno zamrzovanje bo sir utrdilo, zato ga boste veliko lažje naribali, ne da bi ta izgubil svojo kremasto teksturo in okus.
S tem si ne boste prihranili le časa in truda, temveč boste tudi preprečili, da bi se vam sir prilepil na strgalnik, s čimer si boste boste zmanjšali nered v vaši kuhinji.
Ne pozabite uporabljati kakovostnega strgalnika in med strganjem tudi rahlo pritiskajte, da boste dosegli želene rezultate.
In ko boste naslednjič pripravljali kakšno okusno jed z naribanim sirom, zakaj ne bi preizkusili to tehniko za vašo boljšo izkušnjo?
(Foto: Getty Images)