Enostavni postopki, s katerimi bodo vaše maline od zdaj še bolj čiste, zdrave in okusne
Maline so okusno in hranljivo jagodičevje, ki ga lahko uživate samostojno ali ga dodate različnim jedem.
Če želite v celoti uživati v njihovem okusu in koristih za zdravje, jih je treba pravilno in dobro oprati.
Nežno izpiranje:
maline dajte v cedilo in jih nežno sperite pod hladno tekočo vodo. Izogibajte se uporabi vroče vode, saj lahko povzroči, da jagode postanejo kašaste.
Osušite:
po izpiranju maline nežno osušite s papirnato brisačo ali čisto krpo. S tem korakom preprečite odvečno vlago, ki lahko povzroči nastanek plesni.
Izogibajte se dolgotrajnemu namakanju:
malin ne namakajte, saj so občutljivo sadje in zlahka vpijejo vodo, kar poslabša njihovo teksturo in okus.
Odstranite ostanke:
maline skrbno preglejte in odstranite vse poškodovane ali pokvarjene maline ter stebla in liste, ki so morda še vedno pritrjeni.
Shranjevanje:
maline so primerne za shranjevanje, če jih želite shraniti. V čisti in suhi posodi, obloženi s papirnatimi brisačami, shranjujte oprane in posušene maline.
Postavite jih v hladilnik in jih za najboljši okus in jih porabite v nekaj dneh.
(Foto: Getty Images)