Anafre je zasvojljiv honduranski prigrizek, po katerem gurmani zahrepenijo še bolj
Ko gre za raziskovanje raznolikega in živahnega kulinaričnega sveta, hondurska kuhinja pogosto ostaja neodkrita za mnoge ljubitelje hrane.
Med skritimi dragulji je “Anafre”, slan honduranski prigrizek, ki zahteva pozornost zaradi svoje edinstvene mešanice okusov in kulturnega pomena.
Anafre je tradicionalna jed, ki izvira iz osrčja Hondurasa in je postala sestavni del nacionalne kulinarične dediščine.
Jed je dobila ime po glineni posodi, v kateri se pripravlja, imenovani tudi “anafre”.
Priprava vključuje slastno kombinacijo črnega fižola, topljenega sira, na kocke narezanega choriza in aromatičnih začimb.
Mešanica se počasi kuha na odprtem ognju, pri čemer jed dobi čudovito dimljen okus.
Ta honduranska poslastica ni le poslastica za brbončice, temveč tudi prikaz bogate zgodovine in gostoljubnosti te države.
Anafre, ki se pogosto uživa kot skupen prigrizek na srečanjih in družinskih srečanjih, združuje ljudi ter krepi občutek enotnosti in tovarištva.
(Foto: Getty Images)