Priporočljivi nasveti za shranjevanje vaše moke, za katero bi si želeli, da bi bila obstojna čim dlje časa

Pravilno shranjevanje moke je ključnega pomena za ohranitev njene svežine in znatno podaljšanje roka uporabnosti.
Ne glede na to, ali ste občasni pek ali izkušen kuhar, lahko s pravilnimi tehnikami skladiščenja zagotovite, da bo vaša moka uporabna in se ne bo pokvarila dlje časa.
Izberite pravo posodo:
za zaščito moke pred vlago in škodljivci izberite neprepustne posode iz stekla, kovine ali plastike, primerne za živila.
Te posode bodo predstavljale oviro pred zunanjimi dejavniki, ki lahko povzročijo kvarjenje.
Moko hranite na hladnem in temnem mestu:
hranite moko v hladnem in temnem prostoru, na primer v shrambi ali omari, da preprečite izpostavljenost vročini in svetlobi, ki lahko povzročita žarkost in izgubo hranilnih snovi.
Zamrznite za čim daljšo obstojnost:
za dolgotrajno skladiščenje razmislite o zamrzovanju moke.
Dajte jo v vrečko za zamrzovanje, ki jo je mogoče ponovno zapreti, in pred zaprtjem odstranite čim več zraka.
Zamrznjena moka lahko ostane sveža do dve leti.
Označite in obračajte:
ne pozabite označiti posod z datumom nakupa, da bi zagotovili pravilno obračanje.
Najprej uporabite najstarejšo moko in jo dopolnite z novimi zalogami.
Tako boste zagotovili, da bo vaša moka ostala sveža, in se izognili izgubam.
Izogibajte se mešanju nove in stare moke:
kombiniranje sveže moke s starejšo lahko skrajša njen rok trajanja. Različne serije vedno hranite ločeno, da se ohrani njihova individualna svežina.
(Foto: Getty Images)