Kako je družina Overton iz skromnih začetkov ustvarila globalno blagovno znamko
V štiridesetih letih prejšnjega stoletja je Evelyn Overton v lokalnem časopisu v Detroitu naletela na recept, ki je za vedno spremenil njeno življenje.
Po navdihu te naključne najdbe je pripravila svoj znameniti “originalni” cheesecake.
Slastna kreacija je požela ogromno pohval vseh, ki so jo poskusili, v Evelyn pa je zanetila strast, da bi svoj kulinarični talent delila v večjem obsegu.
Z neomajno odločnostjo se je odločila za nov podvig in odprla majhno pekarno.
Vendar se je kot predana mati svojih otrok, Davida in Renee, sčasoma odločila, da bo dala prednost družinskim obveznostim, zato je pekarsko dejavnost preselila v svojo kletno kuhinjo.
Svoje izjemne torte je še naprej prodajala nekaterim najboljšim restavracijam v mestu, kjer so si hitro pridobile privržence.
Leta 1972 sta se z možem Oscarjem odločila za nov začetek in se preselila v Los Angeles v upanju, da bosta uresničila svoje sanje o lastnem podjetju.
Z zadnjimi prihranki sta ustanovila pekarno The Cheesecake Factory Bakery, ki je Evelynine cenjene cheesecake torte ponujala restavracijam po vsem Los Angelesu.
Njun sin David, ki ga je gnala vizija, da bi proslavil materino kulinarično znanje, je leta 1978 naredil drzen korak.
Odprl je restavracijo na razkošnem Beverly Hillsu in spretno pripravil obsežen meni sladic, ki je vključeval Evelynine značilne cheesecake.
Instinktivno je vedel, da bo takšen koncept naletel na zanimanje obiskovalcev, zato je na dan odprtja restavracije doživel izjemen uspeh, saj se je vrsta potegnila pred vrata.
Ni vedel, da je bil ta začetni uspeh šele začetek…
(Foto: Getty Images)