Živila za boljšo prebavo

Dobra prebava je temelj splošnega dobrega počutja.
Če želite ohraniti zdravo prebavo, lahko z vključevanjem pravih živil v prehrano dosežete pomembne spremembe.
V nadaljevanju vam predstavljamo seznam živil, ki pospešujejo prebavo in spodbujajo optimalno zdravje črevesja.
Grški jogurt:
grški jogurt, bogat s probiotiki, pomaga pri uravnavanju črevesne flore, boljši prebavi in absorpciji hranil.
Ingver:
znan po protivnetnih lastnostih, lahko ublaži prebavne težave in izboljša asimilacijo hranil.
Papaja:
ta tropski sadež vsebuje encim papain, ki podpira prebavo beljakovin in zmanjšuje napihnjenost.
Polnovredna žita:
celozrnata žita z veliko vlakninami, kot sta oves in kvinoja, uravnavajo gibanje črevesja in skrbijo za zdravo črevesno okolje.
Kimči:
fermentirana korejska poslastica kimči je polna probiotikov in spodbuja raznolikost črevesnega mikrobioma.
Ananas:
bromelain, encim, ki ga najdemo v ananasu, pomaga razgraditi beljakovine in tako olajša prebavo.
Zelenolistna zelenjava:
špinača, ohrovt in druge zelenolistne rastline vsebujejo veliko vlaknin, ki pospešujejo prebavo in ohranjajo zdravje črevesja.
Semena chia:
te drobne molekule vsebujejo veliko vlaknin, spodbujajo rednost črevesja in zdravo črevesje.
Poprova meta:
čaj iz poprove mete lahko ublaži prebavne težave, kot sta slaba prebava in napihnjenost.
(Foto: Getty Images)