Katero vrsto jabolčnega kisa boste uporabili? Odgovor vas bo lahko presenetil

Jabolčni kis je priljubljen in vsestranski kis, ki je znan po svojih potencialnih koristih za zdravje in kulinarični uporabi.
Na področju jabolčnega kisa izstopata dve glavni vrsti – filtrirani in nefiltrirani jabolčni kis.
Razumevanje razlik med njima lahko potrošnikom pomaga pri izbiri, ki ustreza njihovim željam in ciljem.
Pri filtriranem jabolčnem kisu se odstranijo usedline in motni delci, zaradi česar je jasen in prozoren.
Pri filtriranju se odstranijo nekatere koristne sestavine, kot so skupek beljakovin, encimov in prijaznih bakterij, ki so odgovorne za njegove zdravstvene prednosti.
Po drugi strani pa nefiltrirani ohrani te snovi, zaradi česar je videti moten in nerafiniran.
Medtem ko je filtrirani morda všeč tistim, ki iščejo blažji okus in čistejši videz, ljubitelji nefiltriranega cenijo potencialno krepitev zdravja.
Ker imata obe različici edinstvene lastnosti, je izbira prave različice odvisna od osebnih želja in ciljev.
(Foto: Getty Images)