Ste hrano preveč solili? Teh 5 preprostih trikov bo lahko rešilo vaš obrok

Sol je bistvena sestavina našega kulinaričnega repertoarja, ki okrepi okuse in doda globino našim najljubšim jedem.
Vendar pa lahko s soljo pretiravamo in tako spremenimo okusen obrok v neprijetno izkušnjo.
Čeprav se je najbolje izogibati pretiranemu soljenju, obstajajo prave in učinkovite rešitve za rešitev preveč slane jedi.
Razredčenje:
eno od najpreprostejših sredstev je, da razredčimo slane okuse. Dodajte več drugih sestavin, kot so zelenjava, beljakovine ali žita, ne da bi dodali več soli.
To bo pomagalo uravnotežiti celoten okus.
Kislo ravnovesje:
kisli elementi, kot so limonin sok, kis ali paradižnik, lahko nevtralizirajo pretirano slanost.
Med okušanjem postopoma dodajajte majhno količino kislih elementov, dokler se ne vzpostavi ravnovesje.
Sladkost:
sladkost iz naravnih virov, kot so sladkor, med ali javorjev sirup, lahko nevtralizirajo slanost in ponovno vzpostavijo želeni okus.
Rešitev s škrobom:
v jedi s tekočo osnovo lahko dodamo škrobno sestavino, kot je krompir, riž ali kruh, ki absorbira odvečno sol in tako prepreči, da bi bila jed preslana.
Ukrepanje z mlečnimi izdelki:
pri kremastih receptih ali receptih na osnovi mleka lahko z dodatkom mleka, smetane ali jogurta ublažite pretirano slanost.
(Foto: Getty Images)