S tem trikom boste lahko ostanke jajčnih zavitkov pretvorili v nebeške jabolčne pite
V kulinaričnem svetu ustvarjalnost ne pozna meja, kar dokazuje tudi umetnost ponovne uporabe ostankov.
Danes se bomo poglobili v čudovito rešitev za preostale zavitke jajčnih zavitkov – spremenite jih v slastne jabolčne pite!
S tem inovativnim receptom ne boste le zmanjšali količine zavržene hrane, temveč boste svojim brbončicam privoščili tudi edinstveno in čudovito izkušnjo.
Korak 1 – Zberite sestavine
Za to slastno preobrazbo boste potrebovali ostanke ovitkov za jajčne zvitke, sveža jabolka, cimet, sladkor, maslo in malo limoninega soka.
Korak 2 – Pripravite jabolčni nadev
Jabolka olupite in narežite na kocke ter jih posujte s sladkorjem, cimetom in limoninim sokom, da poudarite njihov okus.
Korak 3 – Sestavite mini jabolčne pite
Na vsak zavitek jajčnega zvitka dajte žlico jabolčne mešanice, ga prepognite v trikotnik in robove zaprite z vodo.
Za drugačno predstavitev jih lahko zvijete tudi v klasično obliko spomladanskega zavitka.
Korak 4 – Pecite do popolnosti
Segrejte pečico in pite rahlo premažite s stopljenim maslom, da bodo zlato hrustljave. Pecite jih, dokler ne dobijo čudovitega zlato rjavega odtenka.
Korak 5 – Postrezite in uživajte!
Ko jih vzamete iz pečice, jih pred serviranjem pustite, da se nekoliko ohladijo.
Te slastne jabolčne pite lahko uživate samostojno ali ob vanilijevem sladoledu, ki je čudovita poslastica!
(Foto: Getty Images)