Gurmani so postali navdušeni nad tem noro okusnim Fondue trikom? Ne verjamete? Preberite si zakaj
Ko si želite privoščiti vrhunsko izkušnjo fondija, je najpomembnejši en dejavnik, vrsta sira.
Fondue, čudovita jed švicarskega porekla, je zaradi svoje bogate, kremaste teksture in privlačnosti pri skupnem obedovanju postala priljubljena po vsem svetu.
Čeprav koncept ostaja enak – potopitev slastnih grižljajev v skupno posodo z raztopljenim sirom – ima izbira sira ključno vlogo pri celotnem okusu.
Ključ do popolnosti fondija je avtentičnost.
Švicarski tradicionalisti prisegajo na kombinacijo sirov Gruyère in Emmental, ki zagotavljata harmonično ravnovesje oreščkovih in maslenih okusov.
Za močnejši okus je priporočljivo dodati malo sira Appenzeller ali Comté.
Poleg klasične švicarske mešanice lahko avanturistični ljubitelji sirov raziskujejo regionalne različice z Raclette, Fontino ali celo ostrim čedarjem, kar je čudovit preobrat tradicije.
Raznolika paleta sirov, ki so na voljo, ponuja neskončno možnosti za ustvarjanje doživetja fondija, ki bo navdušil brbončice in ustvaril trajne spomine.
(Foto: Getty Images)