Katastrofa s krompirjevo solato? Tukaj so šokantne napake, ki uničijo vaš piknik

Krompirjeva solata je priljubljena klasična jed, ki krasi mize na piknikih, prireditvah in družinskih srečanjih po vsem svetu.
Vendar je ena velika napaka, ki pogosto privede do razočaranja – vodena kaša.
Da bo vaša krompirjeva solata ostala kremasta in okusna, se je treba izogniti mnogim pastem.
Preveč kuhanja krompirja:
Mnogi viri razkrivajo, da je glavni krivec za vodeno krompirjevo solato pretirano kuhanje krompirja.
Kadar krompir kuhate predolgo ali pri visokih temperaturah, postane voden.
Odvečna vlaga pronica v solato, razredči kremni preliv in povzroči pomanjkljivo teksturo in okus.
Če želite pripraviti okusno krompirjevo solato, sledite tem pristnim in zanesljivim korakom.
Izberite voščen krompir, kot sta Yukon Gold ali rdeči krompir, saj po kuhanju bolje ohrani svojo obliko.
Kuhajte do popolnosti:
krompir skuhajte, dokler ni mehak, vendar ne kašast.
Preizkusite z vilico in takoj, ko ga zlahka prebodete, ga takoj odcedite.
Pravilno ohladite:
pustite, da se kuhan krompir ohladi na sobni temperaturi, saj s tem preprečite sproščanje dodatne vlage.
Preliv je ključnega pomena:
ohlajen krompir nežno vmešajte v želeni preliv, dokler je še rahlo topel, saj bo tako bolje vpil okuse.
(Foto: Getty Images)