Manakish je libanonski ploščati kruh, ki ga vsekakor ne smete zamuditi!

Manakish, ta slastna poslastica, ki ima korenine v libanonski kulturi, je osvojila srca in brbončice tako domačinov kot obiskovalcev.
Pogled v zgodovino jedi Manakish:
Manakish ima v Libanonu bogato zgodovino, ki sega več stoletij nazaj.
Tradicionalno so ga pripravljali spretni peki, ki so ročno raztegnili testo in ga obložili z različnimi sestavinami.
Sčasoma se je razvil v priljubljen zajtrk in prigrizek, vsaka regija pa je receptu dodala svoj edinstven preobrat.
Sestavine in priprava:
Osnova je narejena iz mehkega in puhastega testa, ki ga dopolnjuje mešanica oljčnega olja, timijana in sezamovih semen, tako da nastane klasični Manakish Za’atar.
Drugi priljubljeni dodatki so sir, mleto meso in sveža zelenjava, kar ponuja čudovito paleto okusov, ki zadovoljijo različne želje.
Kulinarični užitek:
Različica Za’atar zagotavlja harmonično kombinacijo timijana, oreščkovega sezama in bogastva oljčnega olja.
Manakish s sirom izžareva kremno razvajanje, medtem ko mesne in zelenjavne različice zagotavljajo izpolnjujočo in zadovoljujočo izkušnjo.
(Foto: Getty Images)