“Premagajte” vročino s tem genialnim trikom

Ko poletna vročina postane neznosna, je osvežilna in ledena poslastica to, kar potrebujemo za ohladitev.
Zamrznjena jabolčna kaša je skriti dragulj, ki lahko spremeni vaše sladice.
Ta genialna zamisel o uporabi zamrznjene jabolčne kaše kot osnove za takojšnjo domačo granito je preprosta in navdušujoča.
Granita, je napol zamrznjena italijanska sladica, ki običajno zahteva več ur priprave in natančnega strganja, da doseže svojo značilno ledeno teksturo.
Vendar lahko z uporabo zamrznjene jabolčne kaše kot osnove preskočimo naporen postopek in znatno skrajšamo čas čakanja.
Če želite pripraviti to okusno poslastico, najprej pridobite ali pripravite svežo jabolčno kašo iz ekološko pridelanih jabolk.
Prepričajte se, da ne vsebuje nobenih dodatkov ali sladil, da bo naravna sladkost jabolk še bolj prišla do izraza.
Jabolčno kašo zamrznite v nepredušni posodi, dokler se ne strdi.
Po zamrznitvi jabolčno omako postrgajte z vilicami, da nastanejo ledeni kosmiči.
Rezultat je lahka in puhasta tekstura, ki je kot nalašč za takojšnjo granito.
Lepota uporabe zamrznjene jabolčne kaše je v njeni vsestranskosti.
Okus lahko izboljšate s kančkom cimeta, limonino lupinico ali celo s kančkom sadnega soka, da ustvarite svoj osebni občutek granite.
(Foto: Getty Images)