Mnogi mojstri za peko na žaru prisegajo na ta neverjeten trik za popolne klobase

Ste že utrujeni od tega, da so klobase na žaru vedno suhe in pomanjkljive?
Obstaja preprost, a presenetljiv trik, s katerim boste zagotovili, da bodo vaše klobase vsakič sočne in okusne.
Ta starodavna tehnika kuhanja je morda tista, ki bo spremenila pravila igre, ki ste jih pogrešali pri vaši peki na žaru.
Kulinarični viri priporočajo, da klobase pred peko na žaru pokuhate, da bi dosegli optimalno vlažnost in okus.
Z nežnim kuhanjem klobas v aromatični tekočini, kot je pivo ali juha, se v njih zadržijo sokovi in prepreči, da bi se med peko na žaru izsušile.
Postopek pokuhavanja klobase predhodno skuha, kar skrajša čas pečenja na žaru in omogoči lepo karamelizirano zunanjost, ne da bi pri tem izgubili mehkobo v notranjosti.
Ko boste naslednjič prižgali žar, ne pozabite na to skrivnost, da boste svoje goste navdušili z najbolj sočnimi klobasami na žaru, kar so jih kdaj okusili!
(Foto: Getty Images)