Je ena stvar, ki je ne smete NIKOLI storiti pred peko mesa na žaru!

V žgočem svetu peke na žaru je razprava o tem, ali naj se meso iz hladilnika vrže neposredno na ognjeni žar, že dolgo sporna.
Vendar pa se viri, ko gre za kulinarično strokovno znanje, soglasno strinjajo, da je ta praksa velika napaka.
Zakaj torej nikoli ne smete dati mesa na žar naravnost iz hladilnika?
Kulinarični strokovnjaki opozarjajo, da postavljanje hladnega mesa na žar povzroči neenakomerno peko.
Zunanjost se lahko zažge, medtem ko notranjost ostane premalo pečena.
Po podatkih študij se hladno meso ob visoki temperaturi skrči, zato je njegova tekstura bolj trda.
Hladna površina omejuje enakomerno porazdelitev naravnih sokov, kar vašo jed prikrajša za sočnost.
Smernice za varnost hrane priporočajo, da meso pred peko na žaru doseže sobno temperaturo, da se zmanjša tveganje za nastanek škodljivih bakterij.
Za okusno in varno izkušnjo pečenja na žaru vedno pustite meso počivati na sobni temperaturi, preden se odpravite na žar.
Vaše brbončice vam bodo hvaležne!
(Foto: Getty Images)