Šokantna resnica o prehranjevalnih navadah na delovnem mestu

Mnogi zaposleni se ujamejo v past in delajo škodljive napake, ko gre za prehrano na delovnem mestu.
Da bi si zagotovili uravnotežen in produktiven delovni dan, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se izogniti tem pogostim napakam.
Izpuščanje zajtrka:
V neki študiji je poudarjen pomen zajtrka za zagon presnove in izboljšanje kognitivnih funkcij.
Zanašanje na prodajne avtomate:
v skladu z neko raziskavo, pogosto uživanje hrane iz avtomatov vodi v prekomerno uživanje sladkorja in nezdravih maščob.
Uživanje hrane za pisalno mizo:
V neki študiji je bilo ugotovljeno, da lahko uživanje hrane za pisalno mizo zmanjša produktivnost in poveča izpostavljenost mikrobom.
Neupoštevanje hidracije:
strokovnjaki poudarjajo, da je za optimalno učinkovitost pomembno, da ostanete hidrirani ves dan.
Prenajedanje med stresom:
neka raziskava kaže, da ima lahko prenajedanje zaradi stresa škodljive učinke na telesno in duševno počutje.
Nezdravi prigrizki:
strokovnjaki tudi svarijo pred pretiranim uživanjem predelanih prigrizkov, ki so povezani z debelostjo in kroničnimi boleznimi.
(Foto: Getty Images)