Veste po čem se solata s testeninami razlikuje od solate z makaroni?
Solata s testeninami in solata z makaroni sta dve priljubljeni jedi, ki krasita piknik mize in srečanja ob jedeh.
Čeprav se morda zdita podobni, imata različne značilnosti, ki ju ločujejo.
Solata s testeninami običajno vsebuje različne oblike testenin, kot so fusilli, peresniki ali rotini, pomešane s svežo zelenjavo, zelišči in pikantnim prelivom.
Po drugi strani pa se makaronova solata opira na makarone kot svojo osrednjo sestavino v kombinaciji z majonezo, na kocke narezano zelenjavo in včasih na kocke narezane kisle kumarice. Solata s testeninami pogosto vključuje vinaigrette ali prelive na osnovi olja, ki ji dajejo lahek in osvežujoč okus.
Solata z makaroni se nagiba k bolj kremastemu prelivu z majonezo, ki jedi daje bogatejši in rahlo pikanten okus.
Solata s testeninami ima ponavadi bolj al dente teksturo, s testeninami, kuhanimi, dokler niso čvrste na ugriz.
Ohranja obliko in čvrstost ter dopolnjuje hrustljavost zelenjave. Nasprotno pa se makaronova solata običajno skuha do mehkega, kar ima za posledico bolj kremasto in bolj povezano teksturo.
K razlikam med obema solatama prispevajo tudi regionalne razlike. Na primer, solato s testeninami običajno povezujemo s sredozemskimi okusi, saj vključuje sestavine, kot so olive, sušeni paradižniki in feta sir.
Solata z makaroni s kremastim prelivom pa je bolj razširjena v ameriški kuhinji.
(Foto: Getty Images)