Ne veste kako bi porabili feta sir? Tukaj je za vas 8 idej kam z njim

Od solat do glavnih jedi, ta vsestranska sestavina doda edinstven pridih vsaki vaši kulinarični stvaritvi.
Tu je za vas nekaj idej, kako kar najbolje izkoristiti feta sir v svojih jedeh.
Grška solata s pridihom:
nadgradite klasično grško solato z dodajanjem izdatnih kosov feta sira, ki poudarijo njene slane note in kremasto teksturo.
Mediteranske testenine:
kuhane testenine premešajte s sotirano zelenjavo, olivami, češnjevimi paradižniki in zdrobljeno feto za okusen obrok, ki ga navdihuje Sredozemlje.
Polnjene piščančje prsi:
ustvarite čudovit nadev s feta sirom, špinačo in zelišči, nato pa ga nadevajte v piščančje prsi in pecite, dokler niso zlatorjavi in sočni.
Solata iz lubenice in fete:
združite sočne kocke lubenice, svežo meto in zdrobljeno feto za osvežilno in presenetljivo solato, ki uravnovesi sladke in slane okuse.
S feto polnjene gobe:
gobe portobello napolnite z mešanico fete, krušnih drobtin in zelišč, nato pa jih pecite, dokler sir ne postane zlat in tekoč.
S feto in s špinačo polnjene paprike:
pecite paprike in jih napolnite s prijetno mešanico špinače, feta sira in dišečih začimb ter pecite, dokler se paprike ne zmehčajo.
Feta in karamelizirana čebulna torta:
ustvarite slano torto tako, da karamelizirano čebulo zmešate z zdrobljeno feto na kosmičasti skorji peciva, pečeno do popolnosti.
Feta nabodala na žaru:
na nabodala nanizajte kocke feta sira skupaj s češnjevimi paradižniki, papriko in čebulo ter pecite na žaru, dokler se sir rahlo ne stopi in zelenjava zogleni.
(Foto: Getty Images)