Solata Fattoush je osvežujoč užitek za poletne pojedine

Solata fattoush je tradicionalna jed Bližnjega vzhoda, ki združuje svežo zelenjavo, zelišča in popečen kruh, rezultat pa je mamljiva mešanica okusov in tekstur.
Ta živahna solata je priljubljena izbira v vročih poletnih mesecih. Solata fattoush izvira iz regije Levant, ki obsega današnji Libanon, Sirijo, Jordanijo in Palestino.
Osnova solate običajno vključuje hrustljavo solato, sočne paradižnike, hrustljave kumare in poprane redkvice.
Tradicionalne sestavine, kot so sveža meta, peteršilj in portulak, dajejo edinstveno aromatično kakovost.
Solata je dodatno izboljšana z dodatkom sumaka, pikantne začimbe, in hrustljavih kosov popečenega ali ocvrtega pita kruha, ki poskrbi za prijeten hrust.
Za pripravo fattoush solate zelenjavo operejo, nasekljajo in združijo v veliki skledi.
Pito kruh natrgajo na grižljaj velike koščke, nato popečejo ali ocvrejo do zlato rjave barve.
Solato zabelijo z mešanico oljčnega olja, limoninega soka, česna in ščepca soli.
Ta solata je polna vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin iz obilice zelenjave, zagotavlja zdrav odmerek antioksidantov in pomaga pri prebavi.
Oljčno olje, uporabljeno v prelivu, je bogato z za srce zdravimi enkrat nenasičenimi maščobami, medtem ko limonin sok doda kanček vitamina C.
(Foto: Getty Images)