Je varnost pečenja zamrznjenih polpetov na žaru dejstvo ali le fikcija?

Peka na žaru je priljubljena zabava za mnoge in ko gre za priročnost, se zdijo zamrznjeni polpeti za hamburger popolna možnost.
Vendar pa se pojavijo pomisleki glede varnosti, ko razmišljamo, ali je varno peči zamrznjene polpete neposredno iz zamrzovalnika.
V tem članku se bomo skupaj poglobili v to temo.
Po nekaterih podatkih na splošno ni priporočljivo, da na žaru pečete zamrznjene polpete za hamburger neposredno iz zamrzovalnika.
Razlog je v tem, da se zamrznjeni polpeti morda ne bodo enakomerno spekli, kar poveča tveganje za preživetje škodljivih bakterij.
Odmrzovanje hamburgerjev pred peko na žaru je najvarnejši pristop.
Priporočljivo je odmrzovanje polpet v hladilniku ali uporabo funkcije odmrzovanja v mikrovalovni pečici.
Temeljito kuhanje polpetov na notranji temperaturi okoli 70 °C je ključnega pomena za odstranitev morebitnih bakterij.
Polpete pravilno shranjujte v zamrzovalniku, dokler jih ne odtajate in pečete na žaru.
Preprečite navzkrižno kontaminacijo tako, da surove polpete hranite ločeno od drugih živil.
Očistite in razkužite vse pripomočke, deske za rezanje in površine, ki pridejo v stik s surovimi polpeti.
Uporabite termometer za hrano, da preverite notranjo temperaturo pripravljenosti.
(Foto: Getty Images)