Kako doseči okusen hrustljavi vrh pri pogrevanju lazanj

Pogrevanje lazanje je lahko izziv, saj želite ohraniti njen okus, hkrati pa doseči hrustljav vrh, ki doda dodatno plast teksture.
Predgrejte pečico:
pečico nastavite na 190 °C in pustite, da se popolnoma segreje.
To zagotavlja enakomerno segrevanje celotne lazanje.
Posamezne porcije:
za najbolj hrustljavo po vrhu lazanjo razdelite na posamezne porcije. To omogoča boljšo porazdelitev toplote in spodbuja hrustljavo teksturo.
Uporabite posodo, primerno za pečico:
porcije lazanje položite v posodo, primerno za pečico.
Keramične ali steklene posode so idealne za enakomerno porazdelitev toplote.
Dodajte vlago:
da se lazanja ne izsuši, na vsako porcijo pokapajte nekaj kapljic vode ali omake. To pomaga ohranjati vlago med postopkom ponovnega segrevanja.
Pokrijte in ponovno segrejte:
posodo tesno pokrijte z aluminijasto folijo in se prepričajte, da je zaprta. To zadrži toploto in vlago ter prepreči, da bi lazanja postala suha.
Konec brez pokrova:
za zadnji pridih hrustljavosti odstranite folijo v zadnjih 10 minutah pogrevanja. Tako zgornja plast postane zlata in hrustljava.
(Foto: Getty Images)