Nekaj preprostih načinov za boljši okus testenin brez glutena

Za posameznike z občutljivostjo na gluten ali celiakijo je iskanje okusnih brezglutenskih alternativ lahko kulinarični izziv.
Na srečo obstaja preprost način za še boljši okus testenin brez glutena.
Če upoštevate tudi le nekaj praktičnih nasvetov, lahko izboljšate okus in teksturo svojih testenin brez glutena.
Izberite, če lahko visokokakovostne znamke testenin brez glutena.
Skuhajte testenine al dente:
prekuhane testenine brez glutena lahko povzročijo kašasto teksturo. Skuhajte jih al dente po navodilih na embalaži, da ohranite čvrsto, a mehko konsistenco.
Vodo za kuhanje solite:
če vrelo vodo začinite s soljo, testeninam doda okus in izboljša njihov okus.
Dodajte okusne omake in začimbe:
eksperimentirajte z močnimi omakami, zelišči in začimbami, da izboljšate okus svojih testenin brez glutena. Odlični dodatki so sveža bazilika, česen, olivno olje in nariban parmezan.
Tehnika kuhanja:
da preprečite, da bi testenine brez glutena postale kašaste ali razpadle, je priporočljivo, da rezance nekoliko premalo skuhate glede na priporočeni čas kuhanja.
Pogosto premešajte:
Mešanje testenin vsako minuto ali nekaj minut med kuhanjem je bistvenega pomena, da preprečite grudice. Z rednim mešanjem testenin pomagate, da se okusi enakomerno porazdelijo, kar ima za posledico bolj zadovoljujočo kulinarično izkušnjo.
(Foto: Getty Images)