Kis v prahu

Kis v prahu revolucionira kulinarični svet, saj ponuja priročno in vsestransko alternativo tradicionalnemu tekočemu kisu.
Kis v prahu, pridobljen z natančnim postopkom sušenja z zamrzovanjem ali sušenja z razprševanjem, ohrani ves okus in kislost svojega tekočega primerka.
S podaljšanim rokom uporabnosti in enostavnim shranjevanjem kis v prahu odpravlja skrbi glede kvarjenja in uporabnikom omogoča, da dlje časa uživajo v pikantni dobroti.
Kulinarične uporabe kisa v prahu so ogromne.
Lahko ga uporabite kot suho začimbo, potresete po solatah, pokovki ali pečeni zelenjavi.
V receptih doda oster okus omakam, prelivom in marinadam.
Poleg tega kis v prahu služi kot priročen nadomestek za tekoči kis pri peki, kjer je prekomerna vlaga lahko zaskrbljujoča.
Kis v prahu naj bi imel tudi zdravstvene koristi.
Vsebuje ocetno kislino, za katero je znano, da pomaga pri prebavi, uravnava raven sladkorja v krvi in podpira uravnavanje telesne teže.
(Foto: Getty Images)