Piščanec Parmigiana je klasičen italijanski užitek
Piščanec Parmigiana, znan tudi kot piščančji parmezan, je prijetna jed, ki je postala stalnica italijansko-ameriške kuhinje.
To okusno in zadovoljivo kreacijo sestavljajo panirani in ocvrti piščančji kotleti, preliti s pikantno paradižnikovo omako in topljenim sirom, običajno mocarelo ali parmezanom.
S poreklom iz južne Italije je piščanec Parmigiana pridobil široko priljubljenost po vsem svetu.
Ta priljubljena italijansko-ameriška jed ponuja čudovito kombinacijo tekstur in okusov.
Hrustljava zunanjost pohanega piščanca je v popolnem kontrastu z bogato paradižnikovo omako, medtem ko sir vsakemu grižljaju doda pikantno kremastost.
Zaradi te harmonične mešanice sestavin je piščančja parmigiana prava zabava za množice.
Medtem ko je natančen izvor piščančje parmigiane sporen, se običajno verjame, da ima korenine v regiji Campania v Italiji.
Jed je prvotno vključevala jajčevce, vendar je prilagoditev s piščancem postala priljubljena med italijanskimi priseljenci v ZDA v 20. stoletju.
Piščanec Parmigiana se tradicionalno postreže poleg testenin ali pa ga spremlja sveža zelena solata.
Trajna privlačnost piščanca Parmigiana je v njegovi sposobnosti, da zagotovi zadovoljiv in prijeten obrok za vsako priložnost.
(Foto: Getty Images)