Masala kozice

Masala kozice, ki izvira iz indijske podceline, navdušijo brbončice s svojo živahno mešanico začimb in sočnih morskih sadežev.
Ta jed združuje najbolj sveže kozice z bogato mešanico aromatičnih zelišč in začimb, kar ustvarja jed, ki je hkrati ognjevita in okusna.
Masala kozice običajno vsebujejo kombinacijo začimb, kot so kumina, koriander, kurkuma, rdeči čili v prahu in garam masala.
Kozice so marinirane v mešanici teh začimb, skupaj z ingverjem, česnom in limoninim sokom, da jih prepojijo s čudovitim izbruhom okusa.
Marinirane kozice se nato skuhajo v slani paradižnikovo-čebulni omaki, kar dodatno izboljša profil okusa.
Masala kozice imajo pomembno mesto v indijski kuhinji z različicami, ki jih najdemo v obalnih regijah, kot so Goa, Kerala in Bengal.
Kozice, znane po svoji nežni teksturi in sladkem okusu, vsrkajo okuse začimb in ustvarijo harmonično ravnovesje slanih in pikantnih not.
Kombinacija začimb, ki se uporabljajo v masala kozicah, ne doda samo globine jedi, ampak ponuja tudi potencialne koristi za zdravje, zaradi prisotnosti protivnetnih in antioksidativnih lastnosti v več začimbah.
Masala kozice je najbolje uživati z dušenim rižem basmati ali indijskim kruhom, kot sta naan ali roti.
Za popoln obrok lahko kozice masala kombinirate s hladilno raito (jogurtovo pomako) ali osvežilno solato, da uravnotežite pikantnost.
(Foto: Getty Images)