Shirataki rezanci

Shirataki rezanci, imenovani tudi Konjac rezanci, so v zadnjih letih postali priljubljeni kot nizkokalorična in nizko vsebnost ogljikovih hidratov alternativa tradicionalnim testeninam.
Ti rezanci so narejeni iz korenine rastline konjak, ki je doma v Aziji.
Z edinstveno teksturo in skoraj brez kalorij ali ogljikovih hidratov so postali prava izbira za ljudi, ki sledijo različnim dietam, vključno z dietami z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in ketogeni.
Shirataki rezanci so pretežno sestavljeni iz vode in vlaknin glukomanana, topne prehranske vlaknine, znane po svoji sposobnosti absorbiranja vode.
Te vlaknine prispevajo k občutku sitosti in lahko pomagajo pri uravnavanju telesne teže.
Poleg tega ima lahko glukomanan nekatere koristi za zdravje, kot je izboljšanje nadzora krvnega sladkorja in podpiranje zdrave ravni holesterola.
Pomembno je vedeti, da imajo rezanci Shirataki številne prednosti, vendar imajo izrazit okus in jih je treba ustrezno pripraviti.
Običajno so pakirani v tekočino in jih je treba pred uporabo temeljito sprati, da odstranite kakršen koli vonj.
Če jih kuhate nekaj minut v vreli vodi, lahko izboljšate njihovo teksturo.
(Foto: Getty Images)