Dodajanje olja vodi za testenine?

Ko gre za kuhanje testenin, en pogost kuhinjski mit predlaga dodajanje olja v vrelo vodo, da preprečite sprijemanje.
Vendar kulinarični viri to prakso odločno zavračajo in razkrivajo, da ne prinaša bistvenih koristi in ima lahko celo negativne posledice. Priznane kulinarične avtoritete poudarjajo, da je dodajanje olja vodi za testenine nepotrebno.
Ker je olje hidrofobno, plava na vodi in nima neposrednega vpliva na testenine.
Namesto tega tvori tanko plast, ki preprečuje, da bi se omaka pravilno prijela na kuhane testenine.
Poleg tega lahko olje naredi testenine spolzke, zaradi česar omaka težko enakomerno prekrije rezance.
Kulinarični viri razbijajo mit o dodajanju olja vodi za testenine. Namesto da bi izboljšal postopek kuhanja, lahko ta praksa ovira končni rezultat, saj preprečuje, da bi se omaka pravilno prijela na testenine.
Za popolne testenine se zanesite na kakovostne sestavine, pravilne tehnike kuhanja in napotke uglednih kulinaričnih virov.
(Foto: Getty Images)