Cacio e Pepe

Cacio e pepe, priljubljena rimska jed s testeninami, je dokaz preprostosti in popolnosti, ki ju je mogoče doseči s samo peščico sestavin.
Ta tradicionalni recept, ki sega stoletja nazaj, združuje bogastvo sira Pecorino Romano in ostrino sveže mletega črnega popra, da ustvari profil okusa, ki je hkrati tolažilen in prefinjen.
Korenine Cacio e pepe segajo v Rim, kjer ga uživajo že generacije. Ime jedi, ki v italijanščini pomeni “sir in poper”, natančno odraža njene osnovne sestavine.
Domneva se, da izvira iz preprostih jedi, ki so jih pripravljali pastirji, ki so imeli med pasjo črede dostop do malo sestavin. Priprava cacio e pepe zahteva spretnost in natančnost.
Kakovosten sir Pecorino Romano drobno naribamo in združimo s testeninami al dente.
Toplota iz testenin stopi sir in ustvari kremasto omako, ki popolnoma prekrije vsak pramen.
Dodane so izdatne količine grobo mletega črnega popra, ki jedi daje subtilen, a zadovoljiv pridih.
Pecorino Romano, oster in slan sir iz ovčjega mleka, je zvezda.
Za optimalen okus je ključnega pomena, da uporabite sveže nariban sir.
Poleg tega sveže mlet črni poper doda ostro aromo in poper pridih.
(Foto: Getty Images)