Puttanesca omaka je pravi okusen italijanski užitek

Omaka Puttanesca, drzna in mamljiva kombinacija paradižnika, oliv, kaper, česna in sardonov, je postala cenjen dragulj v italijanski kuhinji.
Njen izvor je mogoče izslediti nazaj v Neapelj v Italiji, kjer je postala priljubljena zaradi robustnega okusa in preprostosti.
Značilen slan in pikanten profil omake puttanesca izhaja iz harmonične mešanice na soncu zrelih paradižnikov, pikantnih oliv, pikantnih kaper in z umamijem bogatih sardonov.
Skrivnost izjemne omake puttanesca je v kakovosti njenih sestavin. Uporaba svežih, zrelih paradižnikov ter kakovostnih oliv in kaper okrepi okuse.
Drznost omake je uravnotežena s sladkostjo paradižnika, ki ustvarja resnično nepozabno kulinarično doživetje.
Ta kombinacija ustvari pravo simfonijo okusov, ki prav zaplešejo na ustih.
Omaka Puttanesca se čudovito poda k testeninam, njena vsestranskost pa se razširi tudi na druge jedi.
Pridobila si je mednarodno priznanje zaradi svoje sposobnosti izboljšanja različnih receptov, od pečenih rib do prelivov za pico.
Naslednjič, ko boste zahrepeneli po izbruhu okusov, si lahko dovolite, da vas zapelje privlačnost omake puttanesca…
(Foto: Getty Images)