Klasična japonska okusna senzacija

Teriyaki omaka je priljubljena začimba, ki doda izbruh umami okusa številnim jedem.
Ta vsestranska omaka, ki izvira iz Japonske, je postala priljubljena po vsem svetu zaradi svojega značilnega okusa in sposobnosti izboljšanja mesa in zelenjave.
Narejena iz kombinacije sojine omake, mirina, sladkorja in ingverja, se omaka teriyaki ponaša s popolnim ravnovesjem slanih in sladkih okusov.
Omaka teriyaki ima bogato zgodovino, ki sega v 17. stoletje, ko so jo japonski kuharji začeli uporabljati kot marinado za ribe na žaru. Danes se široko uporablja v različnih kulinaričnih kombinacijah, od glaziranja piščanca in govedine na žaru do začimb za pomfri in jedi z rezanci.
Pristni recepti za omako teriyaki poudarjajo uporabo visokokakovostnih sestavin, kar zagotavlja natančno predstavitev tradicionalnih japonskih okusov.
Njena priljubljenost je privedla do številnih regionalnih različic, kot je dodajanje ananasovega soka ali sezamovega olja, ki ponujajo edinstvene preobrate tej omaki.
Omaka teriyaki še očara brbončice s svojim pristnim poreklom in izjemnimi okusi.
(Foto: Getty Images)