Optimalne metode za shranjevanje manga

Mango je okusno tropsko sadje, vendar lahko nepravilno shranjevanje povzroči sluzasto teksturo, ki zmanjša njihovo kakovost.
Da boste ohranili sočnost in svežino manga, je zelo pomembno, da ga pravilno shranite.
Tukaj je nekaj metod, s katerimi preprečite, da bi mango postal sluzast.
Sobna temperatura: nezrele sadeže hranite na sobni temperaturi, dokler ti ne dozorijo. Če jih položite v papirnato vrečko, lahko postopek še pospešite.
Hlajenje: ko mango dozori, ga shranjujte v hladilniku, da upočasnite zorenje in podaljšate rok uporabnosti. Postavite jih v zračno vrečko, da ohranite optimalno vlažnost.
Izogibajte se vlagi: vlaga spodbuja rast plesni in sluzastost. Mango shranjujte proč od prostorov z visoko vlažnostjo, kot je predal za posode, in se prepričajte, da je suh, preden ga shranite v hladilnik. Pravilno ravnanje: z mangom ravnajte nežno, da preprečite nastanek modric, ki lahko povzročijo pospešeno gnitje in nastajanje sluzi.
Z upoštevanjem teh metod shranjevanja lahko podaljšate svežino manga in preprečite, da bi postal sluzast.
Seveda za najboljši okus in teksturo ne pozabite izbrati zrelih in nepoškodovanih mangov.
(Foto: Getty Images)