Je sploh pomembno pustiti mladim, rdečim vinom, da zadihajo?

Ko gre za uživanje ob kozarcu vina, je lahko pravilno ravnanje pomembno.
Čeprav morda obstajajo razprave o vinskem bontonu, je en vidik, s katerim se strokovnjaki soglasno strinjajo, pomembnost tega, da mladim, rdečim vinom pustimo dihati.
Če tega ne storite, je lahko velika napaka, ki ogrozi užitek v vašem vinu.
Po mnenju vinskih strokovnjakov dopuščanje interakcije kisika z mladim, rdečim vinom izboljša njegove arome, okuse in splošno kompleksnost.
Postopek prezračevanja, ki ga običajno dosežemo s pretakanjem, omogoči vinu, da se odpre in sprosti svoj polni potencial.
Ko je vino izpostavljeno zraku, se tanini zmehčajo, kar vodi do bolj gladkega občutka v ustih.
Viri, kot so npr. ugledni vinarji, združenja in vinske publikacije, dosledno poudarjajo prednosti zračenja vina.
Če zanemarite ta korak, vas lahko prikrajšajo za resnično prijeten kozarec in vas oropajo želenega izraza in globine vina.
Ne glede na to, ali si privoščite mlado, rdeče vino ali katero koli drugo polno sorto, je ključnega pomena pri cenitvi vina dati čas, da zadiha.
Če sledite tej preprosti praksi, lahko sprostite polni potencial svojega vina in izboljšate svojo izkušnjo okušanja.
(Foto: Getty Images)