Poglaviten razlog za soljenje in odcejanje kumar

Pri pripravi osvežilne solate pogosto naletimo na priporočilo, da kumare posolimo in odcedimo, preden jih dodamo mešanici.
Ta na videz preprost korak prinaša resnične koristi, podprte z verodostojnimi viri.
Soljenje kumar, preden jih vstavite v solato, pomaga odstraniti odvečno vlago, kar povzroči bolj hrustljavo in prijetnejšo teksturo.
Z izločanjem vsebnosti vode kumare postanejo manj vodene, kar preprečuje, da bi razredčile preliv in zmanjšalo mokroto.
Viri nakazujejo, da soljenje kumar izboljša tudi okus. Ta postopek pomaga odstraniti morebitne grenke spojine, kar spodbuja slajši in blažji okus.
Čisto na kratko in jedrnato, soljenje in odcejanje kumar, preden jih dodate v solato, ne le izboljša njihovo teksturo, ampak tudi izboljša njihov okus.
Vključitev te tehnike bo vašo igro s solato povzdignila v nove višave ter vam bo zagotovila bolj zadovoljivo in prijetno kulinarično izkušnjo.
(Foto: Getty Images)