Trik za doseganje popolno stopljenega sira pri peki hamburgerjev

Ko gre za peko hamburgerjev na žaru, je doseganje lepljivega, popolnoma topljenega sira lahko zelo velik izziv.
Vendar je tukaj trik za pripravo tega vašega kulinaričnega užitka.
Da bi zagotovili enakomerno taljenje sira, je ključnega pomena, da začnete z rezino sira, ki je seveda enakomerno narezana.
To bo tudi olajšalo enakomerno taljenje po celotnem burgerju, polpeti.
Zdaj pa na najbolj razburljiv korak – ko se vaši burgerji pečejo, je čas, da dodate sir.
Preprosto položite trak sira na vrh vsake polpete burgerja in jih nato pokrijte s kompaktno, toplotno odporno skledo. To je zelo, zelo pomembno, da je vaša skleda ognjeodporna in ognjevarna!
Z uporabo takšne majhne sklede lahko koncentrirate vroč zrak posebej okoli vsakega posameznega dela burgerja in izkoristite močno toploto za enakomerno topljenje sira.
Ko minute minevajo, ujeti vroč zrak pod skledo dela svojo čarovnijo, rezultat pa je veličasten in popolno stopljen sir, ki je na vrhu vaših polpetov burgerja.
Ta trik naj bi pospešil notranje kuhanje burgerja, kar naj bi se izkazalo za posebej koristno pri rokovanju z debelejšimi polpeti.
Ne skrbite, če vam manjka žar; ta trik lahko preprosto prilagodite tudi za ponev ali rešetko.
Edina potrebna sprememba je dodajanje majhne količine vode v ponev ali rešetko, s čimer ustvarite učinek pare, ki na siru deluje čarobno.
(Foto: Getty Images)