Raziskovanje čudovite tradicije v Italiji
Italijanska kultura je znana po globoko zakoreninjenem spoštovanju hrane, obroki pa imajo posebno mesto v vsakdanjem življenju.
Poglobimo se v bistvo tega cenjenega italijanskega običaja.
V severnih delih Italije večerjo običajno uživajo ob zgodnejši uri, pri čemer se nekatere družine zberejo že ob 19. uri. Na prednost zgodnjega obroka v tej regiji vplivajo različni dejavniki, vključno z delovnimi urniki in hladnejšim vremenom.
Po drugi strani pa se južne regije Italije nagibajo k poznejšemu času večerje, ki se običajno začne po 20. uri. K temu časovnemu premiku pripomoreta toplo podnebje in kulturna nagnjenost k umirjenemu tempu življenja.
Osrednja Italija vzpostavlja ravnotežje, z večerjo, ki je običajno postrežena med 20. in 21. uro.
Ne glede na regijo vse Italijane povezuje skupna rdeča nit in to je, da večerjo tradicionalno postrežejo po sončnem zahodu.
Ta tradicija se poklanja kulturnemu pomenu delitve obroka z najdražjimi, uživanja v okusih italijanske kuhinje in negovanja vezi, ki jih lahko splete hrana.
(Foto: Getty Images)