Miso se nekaterim sliši kot zapletena hrana

Miso, tradicionalna japonska začimba, je postala priljubljena po vsem svetu zaradi svojega edinstvenega okusa in potencialnih koristi za zdravje.
Miso je fermentirana sojina pasta, narejena s kombinacijo soje, soli in kulture koji.
Glede na neko študijo, miso fermentacija proizvaja vrsto bioaktivnih spojin, vključno s probiotiki, ki prispevajo k zdravju črevesja in izboljšajo prebavo.
Poleg tega raziskava poudarja potencial misa pri zmanjševanju tveganja za nekatere bolezni.
Fermentirana sojina zrna v misu vsebujejo izoflavone, ki imajo antioksidativne lastnosti in naj bi lahko igrali vlogo pri preprečevanju kroničnih bolezni, kot so bolezni srca in ožilja.
Miso je vsestranska in zdrava sestavina.
Vključitev misa v vašo prehrano lahko nudi različne koristi za zdravje in vašim jedem doda čudovit okus, ki se imenuje “umami” okus.
(Foto: Getty Images)