Enostaven trik, s katerim boste naredili vaše gobe še bolj hranljive

Gobe niso le vsestranska sestavina različnih kulinaričnih jedi, ampak so tudi polne osnovnih hranil.
Preprost trik jih lahko naredi še bolj hranljive. Nedavne raziskave so menda pokazale, da lahko narezane gobe na prostem le za 15 minut povečajo vsebnost vitamina D za vsaj 25 %.
Da bi izkoristili vse te prednosti, je priporočljivo, da gobe položite na aluminijasto folijo.
Če so cele, se prepričajte, da so s “škrgami” navzgor. Vitamin D, ki je ključnega pomena za zdravje vaših kosti in delovanje vašega imunskega sistema, običajno pridobimo z izpostavljenostjo sončni svetlobi, kar prispeva k 50-90 % našega vnosa vitamina D.
Če izkoristimo ta naravni proces z gobami, lahko priročno in praktično dopolnimo vnos vitamina D za naše telo.
Če ta preprost trik vključite v svojo kuharsko rutino, lahko povečate hranilno vrednost gob, zaradi česar postanejo še bolj zdrav dodatek k vašim obrokom.
Ne pozabite pa nikoli, da sta uravnotežena prehrana in redna, vendar zelo zmerna in ne prekomerna izpostavljenost soncu še vedno bistvena za splošne potrebe po vašem vitaminu D.
(Foto: Getty Images)