Zakaj je izpiranje sadja v pločevinkah še vedno dobra metoda

Ko gre za konzervirano sadje, je izpiranje lahko dobra praksa za zmanjšanje količine sladkega sirupa, ki se oprime sadja.
Vendar je pomembno razumeti, da spiranje sicer pomaga odstraniti sirup s površine sadja, vendar morda ne zmanjša bistveno vsebnosti sladkorja, ki ga je sadje že absorbiralo.
Mnogi viri pojasnjujejo, da sadni sirup v pločevinkah služi namenu, ki presega le dodajanje sladkosti. Pomaga ohraniti okus in barvo sadja ter ohraniti njegovo teksturo.
Medtem ko sicer lahko z izpiranjem zmanjšate količino prisotnega sirupa, pa ni verjetno, da bi temeljito odstranili vse sladkorje.
Spiranje sadja v pločevinkah pa je še vedno boljša možnost, kot da ga sploh ne spirate, saj pomaga zmanjšati zunanji sirup.
Vendar se morate seveda zavedati, da lahko sadje še vedno vsebuje precejšnjo količino sladkorja iz sirupa, ki ga je že absorbiralo.
(Foto: Getty Images)