Kakšna je sploh razlika med Bierocks in Runzas

Bierocks in Runzas sta dve tradicionalni jedi iz peciva, ki sta postali priljubljeni v različnih delih sveta.
Čeprav se na prvi pogled morda zdita podobna, ju ločujejo majhne razlike.
Izvor in razlike med temi prijetnimi dobrotami so:
Bierocks segajo v vzhodno Evropo, zlasti v Nemčijo in Rusijo. Sestavljeni so iz kvašenega testa, polnjenega s slano mešanico mlete govedine, čebule in zelja. Bierocks so običajno začinjeni s soljo, poprom in drugimi začimbami, nato pa pečeni do zlato rjave barve. Običajno jih uživamo kot obilen prigrizek ali obrok.
Runze pa izvirajo iz Nebraske v Združenih državah Amerike. Podobne so Bierocksom, vendar imajo nekaj pomembnih različic. Runze so narejene iz kvašenega testa, običajno polnjenega z mleto govedino, čebulo in zeljem, skupaj z dodatnimi sestavinami, kot sta sir ali kislo zelje. Ti ročni žepki se pečejo, dokler testo ne postane zlatorjavo in so nadevi topli in slani.
Bierocks in Runza imata morda skupen koncept, vendar njun poseben izvor in različice sestavin prispevajo k njunemu edinstvenemu okusu.
Obe pecivi ponujata čudovito kulinarično izkušnjo, ki poudarja bogato zgodovino in raznolike kulturne vplive, ki stojijo za temi okusnimi dobrotami.
(Foto: Getty Images)