Zakaj naj bi bilo dobro dodati česen nazadnje z aromami

Ko gre za kuhanje z dišavami, kot so npr. čebula, ingver ali šalotka, obstaja vedno, eno pomembno zlato pravilo, ki bi se ga moral držati vsak kuhar; česen dodajte nazadnje.
Ta kulinarična praksa ni le stvar neke tradicije; utemeljena je z viri.
Z upoštevanjem tega načela lahko povzdignete okuse svojih jedi v povsem nove višave.
Glede na neko študijo, česen vsebuje hlapne spojine, ki so odgovorne za njegovo značilno aromo in okus.
Te spojine pa so zelo občutljive na toploto in se zlahka razgradijo, če so izpostavljene dolgotrajnemu kuhanju.
Ko boste česen dodali proti koncu vašega kuhanja, pomislite – zakaj ne bi ohranili njegov izrazit okus in povečali njegove zdravstvene koristi.
Za popestritev okusa in arome vaših kulinaričnih stvaritev česen vedno dodajte nazadnje z aromami.
Sledenje tej res zanimivi praksi zagotavlja, da boste sprostili polni potencial česna in omogočili njegovim okusom, da zasijejo v polnosti.
Ne smemo pozabiti, da je kuhanje tudi hkrati umetnost in pa mogoče celo znanost, in z uporabo zelo zanimivih praks, lahko dvignete svoje kuharske sposobnosti na povsem čisto, novo raven.
Svoje goste boste še bolj navdušili z vašimi kuharskimi mojstrovinami in triki …
(Foto: Getty Images)