Zgodovina o riževem pudingu
Rižev puding, čudovita sladica, ki jo cenijo neštete kulture, je prestala preizkus časa.
To kremasto jed so uživali že od antičnih časov in je očarala brbončice po vsem svetu.
Zgodovinski zapisi sledijo poreklu riževega pudinga v starodavne civilizacije, vključno s Kitajsko, Indijo in Perzijo.
Arheološki dokazi razkrivajo, da se je riž začel gojiti pred več kot tisočletji, kar je postavilo temelje za to priljubljeno jed.
Najzgodnejši zapisani recept za rižev puding najdemo v rimski kuharski knjigi iz 1. stoletja našega štetja, kar poudarja njegovo široko priljubljenost.
Riž, osnovno žito, zagotavlja bistvene ogljikove hidrate, medtem ko mleko prispeva beljakovine, kalcij in druga vitalna hranila.
Počasen proces kuhanja poveča prebavljivost riža, zaradi česar je primeren za različne prehranske potrebe.
Rižev narastek je brezčasen kulinarični zaklad, ki presega meje in generacije.
Njegova nenehna priljubljenost potrjuje univerzalnost te prijetne poslastice že od pradavnine.
(Foto: Getty Images)