Ste slišali za Escargots à la Bourguignonne?

Escargots à la Bourguignonne, znana francoska poslastica, ponuja mamljivo kulinarično izkušnjo za pustolovske navdušence nad hrano.
Ta jed, ki izvira iz pokrajine Burgundije v Franciji, vsebuje kopenske polže, kuhane v prijetni masleni omaki s česnom in zelišči.
Viri iz sveta kulinarike razkrivajo, da so escargoti polni prehranskih prednosti.
So bogat vir pustih beljakovin, esencialnih maščobnih kislin in vitalnih mineralov, kot sta železo in magnezij.
Poleg tega so nekatere znanstvene študije pokazale, da imajo polži antioksidativne lastnosti, ki naj bi lahko prispevale k splošnemu zdravju in dobremu počutju.
Tradicionalna metoda priprave vključuje odstranitev polžev iz njihovih lupin, njihovo mariniranje v okusni mešanici česna, peteršilja, masla in včasih belega vina, nato pa jih skuhamo do popolnosti.
Rezultat je okusna kombinacija nežnih polžev, prepojenih z aromatičnimi zelišči in česnom.
Escargots à la Bourguignonne ponazarja umetnost francoske kuhinje in zagotavlja zares nenavadno ter edinstveno gastronomsko avanturo za vse tiste, ki se želijo prepustiti njenim okusom.
(Foto: Getty Images)