Že veste resnico o beli čokoladi?

Bela čokolada je morda videti in okusna kot čokolada, vendar jo tehnično mnogi strokovnjaki ne obravnavajo kot čokolado.
To pa zato, ker bela čokolada ne vsebuje kakavovih delcev, ki so ključna sestavina čokolade.
Namesto tega je bela čokolada narejena iz kakavovega masla, sladkorja, trdnih delcev mleka in vanilije.
Da se izdelek lahko šteje za čokolado, mora vsebovati vsaj 10 % kakavove mase, ki vključuje kakavove snovi in kakavovo maslo.
Bela čokolada vsebuje samo kakavovo maslo in ne vsebuje kakavovih delcev, zato ne izpolnjuje teh pogojev.
Čeprav seveda nekateri trdijo, da je bela čokolada vrsta čokolade, je pomembno razumeti, da odsotnost kakavovih delcev pomeni, da nima številnih zdravstvenih koristi, povezanih s temno čokolado.
Čeprav je seveda bela čokolada lahko absolutno okusna poslastica, se ne šteje za čokolado v tradicionalnem smislu.
(Foto: Getty Images)