Prednosti uživanja pečenega fižola

Pečen fižol je hranljivo in okusno živilo, ki vsebuje veliko vlaknin, beljakovin in bistvenih mineralov.
Prav tako ima malo maščob, zato je odličen dodatek k zdravi prehrani. Pol skodelice pečenega fižola vsebuje le 2 grama maščobe, hkrati pa zagotavlja 6 gramov vlaknin in 7 gramov beljakovin.
Zaradi tega je pečen fižol odličen vir rastlinskih beljakovin za vegetarijance in vegane.
Poleg vsebnosti vlaknin in beljakovin je pečen fižol bogat tudi z bistvenimi minerali, kot so vitamin B, železo in cink.
Ta hranila so seveda pomembna za ohranjanje splošnega zdravja in dobrega počutja ter lahko pomagajo podpirati vaš imunski sistem, spodbujajo zdravo kožo in lase ter izboljšajo vašo raven energije.
Pečen fižol je hranljiva in okusna hrana, ki ga lahko uživate na različne načine.
Lahko ga postrežete kot prilogo, dodate juham in enolončnicam ali pa ga uživate kot samostojno jed.
(Foto: Getty Images)