Skrivna sestavina mehiške kuhinje in na kratko nekaj, kar morate vedeti o tomatillo-sih

Tomatillos je majhen, okrogel sadež, ki izvira iz Mehike in se običajno uporablja v mehiški kuhinji.
Kljub svojemu imenu pravzaprav niso vrsta paradižnika.
Tomatillos so običajno prekriti z nekakšno “papirnato” lupino, ki jo je treba pred uporabo odstraniti.
Imajo trpki citrusni okus, ki se dobro ujema z začinjeno hrano in se lahko uporablja v različnih jedeh, vključno s salso verde, guacamole in čilijem.
Ko se kupuje tomattilose, se poišče tiste, ki so čvrsti in svetlo zelene barve. V hladilniku se jih lahko hrani tudi do dva tedna, za še daljše shranjevanje pa se jih zamrzne.
Ko se tomatillose uporabi pri kuhanju, se začne tako, da se jim odstrani lupine in se jih temeljito opere.
Lahko se jih praži, kuha ali pa zmeša surove, da pač ustvarijo različne okuse v jedi.
Če boste imeli kdaj možnost kupiti tomatillose, jih kupite nekaj in eksperimentirajte z dodajanjem malce pikantnega okusa svojim obrokom.
(Foto: Getty Images)