Ferrerova Nutella porabi 25 % vseh lešnikov na svetu?

Vsak četrti lešnik konča v Nutelli, pravijo v podjetju Ferrero, ki proizvaja priljubljen čokoladno-lešnikov namaz.
To pomeni, da Nutella uporablja ogromno lešnikov, saj ocenjujejo, da podjetje vsako leto proizvede približno 365.000 ton Nutelle.
Lešniki, uporabljeni v Nutelli, so večinoma pridelani v Turčiji, ki je največja svetovna proizvajalka lešnikov. Ferrero že več kot 50 let sodeluje s turškimi dobavitelji lešnikov in podjetje je uvedlo več trajnostnih programov, da bi zagotovilo, da so lešniki, uporabljeni v Nutelli, pridelani na odgovoren in okolju prijazen način.
Ferrerova zavezanost trajnosti vključuje pobude, kot je podjetje Ferrero Hazelnut Company, ki si prizadeva zagotoviti trajnostno in sledljivo dobavno verigo za lešnike, in Ferrero Farming Values program, ki podpira pridelovalce lešnikov pri sprejemanju trajnostnih kmetijskih praks.
Povsem zelo na kratko, dejstvo je torej, da vsak četrti lešnik konča v Nutelli, kar poudarja ogromen obseg proizvodnje tega priljubljenega namaza.
Vendar pa Ferrerova zavezanost trajnosti in odgovornemu pridobivanju zagotavlja, da Nutella ni le okusna, temveč tudi pridelana na okolju in družbeno odgovoren način.
(Foto: Pexels)