Ste mogoče že slišali za zeleno sol?

Zelena sol je edinstvena začimba, ki pravzaprav sploh ni vrsta soli.
Medtem ko se tradicionalna sol pridobiva iz izhlapele morske vode ali pa pridobiva iz rudnikov soli, ko gre seveda za kameno sol, je zelena sol narejena iz posušene in zdrobljene Salicornie, vrste morskega fižola ali morski šparglji, ki članica halofitnih rastlin, znanih kot halofiti, ki vključuje tudi kvinojo in amarant, ki raste v slanovodnih estuarijih in močvirjih.
Salicornia se v Aziji uživa že stoletja, zlasti v Koreji, kjer jo pogosto vlagajo ali cvrejo. Družina Noriega, prvi komercialni pridelovalci Salikornije, je pred približno 20 leti na svoji kmetiji v Baji v Kaliforniji razvila alternativo rastlinski soli.
Zeleno sol proizvajajo z mletjem čiste, dehidrirane Salicornie brez konzervansov in dodatkov.
Nastali izdelek je registriran in podvržen strogim ukrepom nadzora kakovosti, vključno s filtriranjem njihove morske vode in testiranjem njihove zemlje, vode in izdelkov za morebitne sledi težkih kovin ali mikroorganizmov.
Naravna zelena barva zelene soli izvira iz same rastline, ki jo nabirajo poleti, pozimi pa postane rdečkasta in v svojih rogovih zadrži več soli.
(Foto: Getty Images)