Kaj morate vedeti o kaprah

Kapre so majhni, vloženi cvetni popki, ki se običajno uporabljajo kot začimba v sredozemski kuhinji.
Te pikantne in slane brstiče pobirajo ročno in jih nato posušijo na soncu ali vložijo v kisu ali slanici, da ohranijo svoj edinstven okus.
Kapre se običajno uporabljajo v italijanskih, francoskih in bližnjevzhodnih jedeh, dodajo oster in pikanten okus omakam, solatam in mesnim jedem. Uporabljajo se lahko tudi kot okras, da jedem dodajo piko na i.
Poleg njihove kulinarične uporabe imajo kapre tudi številne koristi za zdravje. Vsebujejo veliko antioksidantov in naj bi lahko pomagajo pri zmanjševanju vnetja in izboljšanju zdravja srca.
Ko uporabljate kapre, je pomembno, da jih temeljito sperete, da odstranite odvečno sol in kis. Dodate jih lahko omakam, testeninam, solatam in celo na vrh pice.
Vendar pa je zaradi njihovega močnega okusa pomembno, da jih uporabljate zmerno.
(Foto: Getty Images)